MEER OVER ...

Scruffi                                                         Katrien : 0474/89.71.79 tussen 14u – 19u

Naam:Scruffy
Geboortedatum:30/5/2020
Geslacht:Kater


Scruffy kwam in opvang nadat de melder ons op de hoogte bracht dat er een gekwetste kat in de tuin zat. Door zijn langharige vacht kreeg hij klitten die zo hardnekkig waren, dat zijn vacht was losgekomen van zijn huid. Geen mooi zicht, maar voornamelijk erg pijnlijk voor deze lieverd. Hij werd dan ook met spoed behandeld door de dierenarts. De wonden op zijn rug die hiervan het gevolg waren zijn ondertussen helemaal genezen en zijn prachtige vacht begint er opnieuw gezond uit te zien.

Jammer genoeg was de test op kattenaids positief. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij toch al besmet. Dit houdt in dat we voor Scruffy op zoek zijn naar een thuis waar hij in geen geval naar buiten kan, tenzij dit in een catproof tuin kan. Dit omdat er steeds een mogelijkheid is dat hij andere katjes kan besmetten. We vermoeden dat Scruffy wel overweg kan met andere katten aangezien hij nooit agressief heeft gereageerd op de huiskat van de melder. Hij kan dus samenleven met een andere kat in zijn nieuwe thuis, op voorwaarde dat deze ook aidspositief is.

Scruffy had het in het begin wat moeilijk om zich aan te passen. Hij was duidelijk niet gewoon om dicht in de buurt van mensen te zijn en trok zich dan ook helemaal terug. Ondertussen voelt hij zich al wat meer ontspannen maar zijn nieuwe baasje zal nog wat geduld moeten hebben met hem. Hij durft al rollebollen over de grond wanneer zijn opvangpapa in de kamer is, en met liquid snack is hij ook zeker te verleiden. Stap voor stap komt hij wat meer los en hij maakt voorzichtig aanstalten om contact te zoeken met mensen. Spelen doet hij wel, ook al moest hij dit ook wat leren.

We zoeken voor Scruffy een baasje die het ziet zitten om hem verder te socialiseren en liefst iemand die hier al wat ervaring mee heeft. We zijn er van overtuigd dat het hem goed zou doen om deel uit te maken van een gezin en intensief contact te hebben met mensen. Dit zal de socialisatie veel sneller doen verlopen. Deze prachtige jonge snoes verdient het om een gouden mand te vinden waar hij een koningsleven zal krijgen.


Kan omgaan met andere katten. Of hij kan omgaan met honden en kinderen is niet geweten.
Deze kat verblijft in Brugge.
Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.
Adoptiebijdrage: 100 euro per kat aangezien Scruffy FIV-positief is.
Ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met de Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u – 19u. Gelieve hiervoor niet te mailen. Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354Terug naar alle poezen ...