MEER OVER ...

Yara                                                        Katrien op het nummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u

Ter adoptie:  Yara (Kattin)

Geboortedatum: 25/12/2021

 

 Yara werd opgemerkt door mensen in de tuin toen ze water probeerde te drinken uit hun vijver. Het viel hen al snel op dat er iets mis was met haar oogje en gelukkig konden ze haar in veiligheid brengen voor ze in de vijver zou vallen. Want al snel bleek dat ze bijna niets kon zien door een infectie aan haar ogen. Hoe triest voor deze lieve, jonge meid. Maar wat een geluk dat ze door de juiste mensen werd gevonden.

Yara werd intensief behandeld met oogdruppels en zalf en kon op die manier haar zicht grotendeels terugwinnen. Enkel aan haar linker oogje kan je nog wat littekenweefsel zien. Het was duidelijk dat deze meid een hongerig bestaan had gekend want in het begin was ze onverzadigbaar. Al heeft ze haar schade ondertussen al een beetje ingehaald.

 

Yara is een zeer zachtaardige, lieve meid! Ze houdt van rust en schrikt nog wel makkelijk. We weten natuurlijk niet welke nare ervaringen ze gehad heeft voor ze in opvang kwam. Maar gezien haar jonge leeftijd hebben we er vertrouwen in dat haar angst met de tijd wel zal wegebben. Als ze in haar hangmatje ligt te soezelen kan ze erg genieten van aaien en strelen. Ze leerde ondertussen dat mensenhanden meestal komen met lekkers en/of speeltjes. Als je haar op de schoot neemt moet ze wel even wennen, misschien zit de lange behandeling voor haar oogjes daar voor iets tussen? Maar als je haar een beetje tijd geeft en haar induffelt in een dekentje geeft ze zich wel makkelijk over.

 

Yara vindt het heel leuk dat er een speelvriendje is. Een zachtaardig, niet dominant maatje zou voor haar een hele opluchting zijn. Daar wordt ze zo vrolijk van! We plaatsen haar dus bij voorkeur in een rustige binnenthuis waar al een vriendje aanwezig is. Of misschien kan ze geadopteerd worden met een vriendje uit de opvang mocht er nog geen katje aanwezig zijn in haar nieuwe thuis.

 

Wie een gouden mandje kan bieden aan deze lieve schat mag gerust een telefoontje plegen aan haar opvangmama!

 

 

Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid  te bellen naar het opvanggezin: Katrien – 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u.

Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen.  Adoptiebijdrage: 190 euro per kat.

Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd. 

Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar ze niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

 

www.poespartoe.be – HK 30307354