MEER OVER ...

Lex                                                                   Katrien – 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u

Ter adoptie:  Lex (Kater)

Geboortedatum: 3/8/2022

 

Lieve Lex heeft al een flink parcours achter de rug. Hij kwam 1,5 jaar geleden bij ons in opvang met een parvo-besmetting waar hij wel wat zorgen voor nodig had. Nadat hij helemaal was opgeknapt, vertrok hij naar een nieuwe thuis voor een mooie toekomst. Jammer genoeg kreeg hij kort daarop alweer een flinke dosis pech. Hij had zijn beide knietjes uit de kom en er stond hem na een operatie een intensieve revalidatie te wachten. Lex kwam bijgevolg terug in opvang om hem de nodige zorgen te kunnen bieden.

 

Het bleek dat hem geen geluk gegund was… hij moest in totaal vier keer een operatie ondergaan omdat er telkens problemen de kop opstaken. Even leek het erop dat we minstens één achterpootje niet zouden kunnen redden… Maar Lex toonde nogmaals zijn strijdlust en verraste ons allemaal. De laatste operatie was succesvol en we mochten eindelijk de fysiotherapie starten. We konden de hele tijd rekenen op de grote steun van Vzw Azura en Lex herstelde helemaal.

 

Zoveel maanden later kunnen we voor deze speciale man opnieuw toekomstplannen maken. Nooit hadden we durven dromen dat hij opnieuw zou kunnen lopen, rennen, spelen, springen,…

 

Lex is een superlieve en erg aanhankelijke kater. Hij deelt niet zo graag de aandacht met andere poezen maar verdraagt hen wel… zolang hij maar niet moet inboeten op streeltjes en knuffels. Lex ligt het liefst heel dicht bij zijn opvangmama. De schoot is oke, maar liever nog bovenop de schouder en lekker dicht tegen het gezicht… zodat je onmogelijk je aandacht op iets anders kan vestigen. Qualitytime met een grote Q voor hem, daar zorgt hij wel voor. Je kan ook niet aan hem weerstaan… al spinnend verovert hij ieders hart.

 

Lex heeft nog steeds wat begeleiding nodig, wat niet onbelangrijk is om te weten voor zijn toekomstige baasje. Hij moet enkele keren per week gemasseerd worden maar aangezien hij zo graag komt knuffelen is dit heel makkelijk in te passen. ’s Avonds in de zetel presenteert hij zich maar al te graag. Als Lex een wat luie periode heeft en hij wat minder rondrent is het ook belangrijk dat zijn nieuwe baasje met hem wat oefeningen doet. Deze zal zijn opvangmama met veel liefde uitleggen en voortonen. Een beetje hulp van liquid snack maakt ook dit heel makkelijk te doen.

Zijn knietjes zijn dan wel helemaal genezen, Lex heeft de gewoonte opgenomen om al liggend te eten en dat krijgen we hem niet afgeleerd… Maar goed… wat voor hem werkt…

 

Zijn nieuwe baasje moet wel bereid zijn om twee keer per jaar eens langs te gaan bij een fysiotherapeut om verder op te volgen hoe het staat met de spierspanning rond zijn billetjes. En aangezien er een verhoogde kans bestaat op artrose zal hij vanaf een bepaald ogenblik maandelijks een inspuiting moeten krijgen om dit tegen te gaan. De kostprijs hiervan ligt gemiddeld tussen de 80 en 100 euro, afhankelijk van de dierenarts.

 

Voor Lex zoeken we een warme binnenthuis waar hij koning mag zijn. Een baasje dat vaak thuis is zou hij overheerlijk vinden… Een ander niet-dominant katje in huis is zeker geen bezwaar, maar verwacht van Lex niet dat hij een nieuw beste-maatje zal worden. Hij zal zeker heel tolerant zijn naar andere dieren maar is een echte mensenvriend.

 

Denk je deze fantastische rakker een juiste thuis te kunnen bieden, bel dan met zijn opvangmama om wat meer te weten te komen en te checken of jullie een match kunnen zijn.

 

 

Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid  te bellen naar Katrien op het telefoonnummer 0474/89.71.79 tussen 14u en 19u.

Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen.  Adoptiebijdrage: 190 euro per kat

Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd. 

Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar hij niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

 

www.poespartoe.be – HK 30307354